is-overstappen-nu-echt-nodig

Is overstappen nu echt nodig?

Is overstappen nu echt nodig vraagt u zich af? Ja als u geld wilt besparen wel. Vaak denkt de oudere generatie daar anders over. Ze vinden het proces rondom overstappen een heel gedoe. En denken ze dat het problemen kan opleveren. U krijgt alleen te maken met gedoe als u overstapt voordat uw einddatum in zicht is. Dat kan zijn als u nog 1 jaar of 2 jaar moet uitzitten bij de energieleverancier. Als dit het geval is, raden wij u aan om nog niet over te stappen.

Voortijdig het energiecontract verbreken niet verstandig

Als u voortijdig besluit op te stappen dan kost dit geld. Minimaal mag de energieleverancier u €50 voor gas en €50 voor het vroegtijdig verbreken van een energiecontract in rekening brengen. Maximaal kan dit bedrag €250 bedragen. Dat is €125 per product. Maar daarnaast is het altijd verstandig om elk jaar de energiekosten te vergelijken. Ieder jaar mag elke energieleverancier voor zichzelf de kosten bepalen. Dit moeten wel redelijke kosten zijn. Om zo concurrerend mogelijk te blijven worden er voordelige tarieven geboden.

Is overstappen nu echt nodig?

Een consument kan daar dus van profiteren. Als u start met energie vergelijken onafhankelijk zult u opmerken dat de tarieven niet gelijk zijn. Dit is bedoeld vanuit de energieleveranciers om zoveel mogelijk nieuwe klanten te trekken. In de vergelijking kijkt u gewoon naar de energieleverancier op plaats 1. Deze is altijd de goedkoopste in de energievergelijking. Zorg wel dat u het juiste verbruik heeft ingevuld. Anders wordt er een vergelijking gemaakt op basis van een schatting. In die situatie kan het voorschotbedrag dan afwijken van het werkelijke bedrag.

Met uw verbruik de goedkoopste energie aanbieding vinden

Het juiste verbruik staat altijd vermeld op uw voorgaande jaarafrekening. Die kunt u op uw online pagina inzien. Schrijf het desnoods op. Heel veel kan al vooraf aangevinkt worden. Zo kunt u zoeken op alle duurzame energieleveranciers. Of enkel energieleveranciers die windstroom leveren. Of u zoekt op looptijd. Als u enkele opties aanvinkt krijgt u direct een onafhankelijke energievergelijking met alle energie aanbiedingen op uw voorkeuren te zien.

Rustig de tijd nemen en alles doorspitten

Als u na lang wikken en wegen heeft besloten om te gaan voor een bepaalde energieleverancier dan is overstappen heel makkelijk. De nieuwe energieleverancier zal het proces verder afhandelen. Zij zeggen bijvoorbeeld de oude energieleverancier op. Als u een bevestigingsmail heeft ontvangen, dan gaat vanaf dat moment de bedenktijd lopen. Dit is voor consumenten altijd veertien dagen bedenktijd. Binnen deze bedenktijd mag u nog annuleren.

Enorm veel energie aanbiedingen verkrijgbaar

Zoek zoveel mogelijk energie aanbiedingen. Bezoek verschillende websites en vergelijk de aanbiedingen met elkaar. Neem rustig de tijd zodat u verzekerd bent van de goedkoopste aanbieding. Vaak denkt men dat bellen met de eigen energieleverancier ook veel voordeel oplevert. Zij willen dan niet overstappen en hopen op net zoveel voordeel als zij online kunnen krijgen. Dit is helaas niet zo. De geboden korting bedraagt dan ongeveer 5%. En dat is niet zoveel. U moet weten dat de klant koning is, en dan met name nieuwe klanten.

De goedkoopste energieleverancier binnen handbereik

Schroom dus niet om over te stappen en uit te kijken naar de goedkoopste energieleverancier. Het overstapproces is niet ingewikkeld en neemt weinig tijd in beslag. Verlaag uw voorschotbedrag met een paar tientjes. Energie en gas zijn namelijk al duur genoeg. Als u voldoende heeft bespaard zult u blij zijn dat u toch bent begonnen met energie vergelijken.

Een reactie plaatsen